Bogyós táska ReTwisst Macrame Cake-ből

Alapanyagok:

 

2019-08-08 (10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Felhasznált öltések:

 • egyráhajtásos pálca: a fonalat egyszer ráhajtjuk a horgolótűre, majd a következő szembe öltünk. Ismét ráhajtjuk a fonalat a tűre és áthúzzuk a szemen. A fonalat ráhajtjuk a tűre és egyszerre kettő tűn levőhurkon át húzzuk, majd megismételjük ezt az utolsó mozzanatot.
 • láncszem: a fonalat egyszer ráhajtjuk a horgolótűre, majd áthúzzuk a tűn levő hurkon.
 • egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca: az első pálcát elkészítjük addig, amíg csak kettő hurok marad a horgolótűn, majd a következő pálcával folytatjuk, míg négy hurok marad és egy következő ráhajtást egyszerre mind a négyen áthúzzuk.
 • bogyó: egy ráhajtást készítünk, beleöltjük a szembe, ismét ráhajtást készítünk és áthúzzuk úgy, hogy egy egyráhajtásos pálcányi magasságig felhúzzuk a szálakat. Még háromszor megismételjük ugyanabba a szembe, egy ráhajtást készítünk és az összes hurkon egyszerre áthúzzuk a fonalat, láncszemmel zárjuk.

 

2019-08-08 (11)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • A minta egyszerű nagyinégyzet mintával indul. Három egyráhajtásos pálca és két láncszem négyszer, lesz az első sor. Aztán minden sarok két lácszemére két egyráhajtásos pálca, két láncszem és két egyráhajtásos pálca kerül.  A 7. sorig szaporítjuk, ekkor egy-egy oldala 27 pálcából áll.
 • A nyolcadik sorban kezdjük kialakítani a cikk-cakk mintát. Az oldalak középső szemét kihagyjuk, és az előtte és utána levő két-két szembe egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcákat készítünk. Oldalanként ez így néz ki: 12 egyráhajtásos pálca, 1 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca, egy szemet átugorva 1 egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca, 12 egyráhajtásos pálca és két láncszem a sarokban.
 • Az elkövetkezőkben hasonlóan járunk el, csak középen a két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca szemeit kell átugrani.
 • A rácsos sor menete: a saroknál kezdve 1 egyráhajtásos pálca és egy láncszem minden második szembe, hatszor, majd a két egyszerre befejezett egyráhajtásos pálca, majd 1 láncszem és egy egyráhajtásos pálca minden második szembe, végül a két láncszem a sarokra.
 • A bubis sor pedig: a saroknál kezdve egy egyráhajtásos pálca, egy láncszem, majd minden második szembe egy bubi és egy láncszem ötször. Ennél a mitasornál az egyszerre befejezett pálcák helyett is bubit készítünk. Aztán egy láncszem, egy bubi ötször, majd egy láncszem, egy egyráhajtásos pálca és a két láncszem a sarokra.
 • A 19. sorig folytatjuk. A magassága kb 30 cm lesz.
 • Az egyik saroknál kezdve a fület az előző sor minden szemére egy rövidpálcával rögzítjük a következő oldalt a szokott módon készítjük, majd a fennmaradó két oldalon megismételjük.

A minták sorrendjét tetszés szerint kombinálhatjuk.

 

2019-08-08 (14)