Pinterest-en az SK Kézimunka!

Mostantól jelen vagyunk a népszerű fotómegosztó oldalon, a Pinterest-en is.

Aki még nem ismeri ezt a közösségi oldalt, annak tájékoztatásul, aki pedig aktív használója, annak érdekességként idézünk egy cikkből:

„Pinterest avagy egy kép többet mond el 100 szónál is

A közösségi oldalak használóinak és kedvelőinek körében bizonyára nem cseng ismeretlenül a Pinterest neve. A weboldal gyakorlatilag a többi közösségi oldal mintájára készült el, és működik, azzal a különbséggel, hogy esetében kifejezetten a képeken van a hangsúly. Míg a Facebook-on, vagy egyéb, kedvelt közösségi portálokon képeink fotóalbumunkban sorakoznak, és sok egyéb módon is kifejezésre juttathatjuk személyiségünket, addig a Pinterest – miként önmeghatározásában is megfogalmazza – olyan képek által kötik össze a világot és az egyes felhasználókat, melyeket fontosnak tartanak a tagok.

Míg egyéb site-okra személyes, családi jellegű albumok kerülnek fel az esetek többségében, addig célszerű ezt átgondolni a Pinterest esetében, hiszen ezen az oldalon minden feltöltött kép nyilvános.
A teljesen kép alapon működő közösségi oldalon nem az ismerősökkel való kapcsolattartás, és a baráti kapcsolatok ápolása a cél, ugyanis a felhasználók a nekik tetsző képeket, mappákat követhetik nyomon.

Pinterest-en kiélhetjük gyűjtő szenvedélyünket

Saját mappák létrehozatalával összegyűjthetik a tagok azokat képeket, amelyek valamilyen oknál fogva közel állnak hozzájuk, vagy a jövőben például lakberendezés, szabadidős elfoglaltság, utazás, esetleg sütés-főzés kapcsán felhasználhatnak majd. Természetesen a forrás megmarad, tehát ha a jövőben ismételten szükség lenne hasonló jellegű képekre, visszakereshető az adott mappában a kép, ahol új kedvencekre bukkanhat a szorgos tag. Pluginok telepítésével még teljesebb lehet annak az élménynek az átélése, amit a Pinterest a szebbnél-szebb, időnként elgondolkodtató, a lelki mélységeket megérintő, vagy éppen a humoros, trendi képeivel indukál. Talán már emiatt is nyilvánvaló lehet mindenki számára, hogy elsősorban a nők körében kedvelt a Pinterest, nem véletlen, hogy a leginkább követett és népszerű képek a Gasztronómia, a Divat, a Dekoráció, a Szervezés, a DIY, a Humor, valamint a Helyek kategóriába tartoznak. Az oldal a jövőben valószínűleg még több felhasználóval bővül majd, hiszen a közösségi site-ok mindig is kedveltek voltak az azok szolgáltatásai iránt érdeklődők körében. Sikerének titka abban is rejlik valószínűleg, hogy egy kép néha valóban többet elmond sok-sok szónál is, s ezt a kategóriák böngészői is jól tudják.”

kulcsszo.hu

Pinelés:

Pin vagyis tű. Egy virtuális táblát képzelj el, amire a neked tetsző képeket feltűzöd, azaz pineled.

Egy egyszerű regisztrációt követve már látod is a neked felajánlott pineket (azaz fotókat), mivel a regisztációnál az érdeklődési körödnek megfelelő kategóriákat is meg kell adnod.

Ezek a pinek közül bármelyiket elmentheted, hogy később ismét elő tudd venni. A visszakereséshez hatalmas segítség, hogy minden egyes pint külön táblára (albumba) lehet elmenteni. Tehát nyithatsz egy táblát a majdan elkészítendő horgolt felsőknek, egy másikat a keresztszemes mintáknak, és megint másikat a nyaralási úti célokhoz. Ezután már minden képet a megfelelő tábládra tudod tűzni.

Fontos kiemelni, hogy minden pin nyilvános! Tehát olyan fotót nem ildomos pinelni, amit nem szívesen látnánk viszont vadidegeneknél. A táblákat viszont állíthatjuk titkosra, így más nem látja, mit pinelük rá. Ez például akkor nagyon hasznos, ha ajándék-ötleteket gyűjtünk egy szintén Pinterest-es ismerősünk szülinapjára.

Ha egy fotóra kattintasz, nagyobb formátumban jelenik meg alatta a leírásával, ha van. A kép alatti megnyitás gombra kattintva, az az internetes oldal nyílik meg, ahonnan a képet eredetileg pinelték.  A fotó alatt a kapcsolódó pineket látjátok.

Keresés:

Legtöbb találatot angol keresőszavakra ad a kezdőlap tetején található kereső.

Egy miniszótárt állítottunk össze az angolul nem tudó kézimunkázóknak:

kisszótár

Tehát, ha beírjuk a keresőbe, hogy knitt és pattern (elég csupán szóközzel elválasztani a szavakat) akkor minden olyan pint megjelenít, ahol a kötött (knitt) és a minta (pattern) szerepel. Vagyis sok-sok kötésmintát fogsz találni!

Kereshetsz táblára vagy személyre is.

Követés:

Ha valaki sok neked tetsző képet pinel, akkor követheted az illetőt, illetve egy-egy tábláját. Ekkor az általa elmentett pinek megjelennek a kezdőoldaladon, a neked felajánlott pinek között. Tehát, ha nagyon inspirálónak találod az SK Kézimunka által gyűjtögetett Kötés-minták táblán szereplő képeket, akkor nincs más dolgod, mint hogy a követés gombra kell kattintanod. Ezután minden általunk erre a táblára feltett pin automatikusan megjelenik a kezdőlapodon, amit ezután te is elmenthetsz magadnak.

Ugyanígy Téged vagy a tábláidat is követheti bárki, akinek hasonló az érdeklődési köre és az ízlése.

Az SK Kézimunkát a Pinteresten itt találjátok: www.pinterest.com/skkzimunka

Összefoglalva a Pinterest egy nagyon inspiráló és szórakoztató közösségi oldal.

Mi már a rabjaivá váltunk! 🙂