Termékbemutató: Angora Gold

kellemes tapintású, moheres, vékony kötőfonal gyapjúval

Az Alize fonalgyár hosszú múltra visszatekintő moheres fonala az Angora Gold.

Töretlen népszerűségét kiváló minőségének és különleges kinézetének köszönheti. A finoman szöszös, mohert idéző felülete luxust sugároz, de a most oly divatos vintage stílusba is remekül illeszkedik. Pulóverek, sálak, kendők, romantikus menyasszonyi stólák alapanyaga is lehet. A felsőruházaton és kiegészítőkön túl kitűnően alkalmazható lakástextilként is: melegséget sugárzó szöszös díszpárna vagy hívogatóan puha és pillekönnyű ágytakaró is készülhet belőle. Amigurumiként meghorgolva, a kész figurát kikefélve egyedi, szőrös játékot készíthetünk belőle.Feldolgozhatjuk kötve, horgolva akár szőve is. Az ajánlott kötőtű méreteken túl is érdemes kísérletezni vele, mert nagyobb mérettel dolgozva légiesebb csipkemintát, kisebb eszközzel sűrűbb textúrát kapunk.
Mindig odafigyelve dolgozzunk vele, mert visszabontani szinte lehetetlen.

Kezelése:

A kész darabot kézmeleg vízben, finom mosószerrel kézzel nyomkodva (soha sem dörzsölve!) mossuk ki. Vegyileg tisztítható bizonyos feltételekkel, ezt a vegytisztító munkatársa tudni fogja.

A szárítógépbe tenni tilos, fehérítőt használni ugyancsak. Szárítani fektetve kell, hogy lógva, a víz súlyánál fogva ne torzítsa el a darabot.

Kendőket, stólákat formára igazítva szárítsuk (blokkolás), ne használjunk keményítőt, esetleg langyos vasalóval vasalókendőn keresztül formázhatjuk tovább.

Tudnivalók:

  • A gyártó által ajánlott kötőtű méret: 2-4 mm, horgolótű méret: 3-5 mm.
  • 10×10 centiméteres kötésmintában 28 szem x 36 sor van harisnyakötéssel kötve.
  • Egy 100 grammos gombolyagban 550 méter fonal van, így igen kiadós.
  • Vastagsága: 0 – lace, azaz csipke-vastagságú
  • Pontos összetétele: 80% akril, 20% gyapjú
  • Gyártási hely: Törökország

A fonal megtalálható a webáruházunkban!