Termékbemutató: Burcum Klasik és Batik

középvastag akrilfonal kedvező áron

Az Alize fonalgyár hosszú múltra visszatekintő klasszikus akrilfonala a Burcum.

Töretlen népszerűségét minőségének, sok féle színének és kedvező árfekvésének köszönheti. A klasszikus akrilfonal kapható egyszínű (Klasik) és színátmenetes (Batik) festéssel. Pulóverek, sálak, sapkák, kendők alapanyaga is lehet. A felsőruházaton és kiegészítőkön túl kitűnően alkalmazható lakástextilként is: díszpárna vagy ágytakaró is készülhet belőle. Amigurumi figurák is készülhetnek belőle.Feldolgozhatjuk kötve, horgolva akár szőve is. Az ajánlott kötő- és horgolótű méreteken túl is érdemes kísérletezni vele, mert nagyobb mérettel dolgozva légiesebb mintát, kisebb eszközzel sűrűbb textúrát kapunk.

Kezelése:

A kész darabot mosógépben 30 C°-on moshatjuk ki, alacsony fordulaton centrifugázhatjuk. Vegyileg tisztítható bizonyos feltételekkel, ezt a vegytisztító munkatársa tudni fogja.

A szárítógépbe tenni tilos, fehérítőt használni ugyancsak. Szárítani fektetve kell, hogy lógva, a víz súlyánál fogva ne torzítsa el a darabot.

Kendőket, stólákat formára igazítva szárítsuk (blokkolás), ne használjunk keményítőt, esetleg langyos vasalóval vasalókendőn keresztül formázhatjuk tovább.

Tudnivalók:

  • A gyártó által ajánlott kötőtű méret: 4-6 mm, horgolótű méretet nem ad meg.
  • 10×10 centiméteres kötésmintában 17 szem x 25 sor van harisnyakötéssel kötve.
  • Egy 100 grammos gombolyagban 210 méter fonal van.
  • Vastagsága: 4 – medium, azaz középvastag
  • Pontos összetétele: 100% akril
  • Gyártási hely: Törökország

A fonal megtalálható a webáruházunkban!